Påskgodis - raw food style
Nu är det inte långt kvar till påsk. Då passar det ju bra att göra eget raw food godis som passar för denna högtid. Här är två bra recept du kan testa!
Chokladägg, cirka 20 st
Nöt och fröfria chokladägg med bara dadlar som bas.
- 30 dadlar
- ½ dl kokolja, mjuk (ej flytande)
- 1 dl raw kakao
Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blivit en smet. Forma till ägg.
Färgad kokos:
- 3 dl riven kokos
Alternativ:
1) 3-5 tsk gurkmeja
2) 3-5 tsk E3 live alger eller spirulina
3) Juice från tinade blåbär, cirka ½ dl
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med
Påskkycklingar
- 1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
- 1 -1 ½ dl honung
- 3 msk vatten
- en nypa salt
- 1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm (den får inte ta över smaken)
Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja, genom att arbeta in den med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon.